Wednesday, November 20, 2013

Review crema pentru ten gras cu tendinta acneica Ivapur K - Ivatherm (RO)

No comments :
 

Bună tuturor!


În urmă cu câteva luni, vă povesteam în cadrul acestei postări despre schimbările prin care a trecut tenul meu, cum am ajuns pe mâna dermatologului și ce produse mi-au fost recomandate. Astfel, am ajuns să folosesc câteva produse ale brand-ului Ivatherm (care nu mai are nevoie, cred, de nicio prezentare!) din gama Ivapur - gama dedicată tenului sensibil cu tendință acneică.

Mi-am propus astăzi să vă vorbesc despre crema de față dedicată tenului gras cu tendință acneică - Ivapur K.


Review, Ivatherm


Așa cum puteți observa din poza de mai jos, crema Ivapur K se prezintă sub forma unui tub de 30 ml, având un termen de valabilitate de 12 luni.


Review, Ivatherm


Ingrediente:
AQUA, CYCLOMETHICONE, BUTYLENE GLYCOL, SODIUM LACTATE, ACRYLAMIDE/SODIUM ACRYLOYDIMETHYLTAURATE COPYMER, ALCOHOL DENAT, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, ISOHEXADECANE, CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONOL, POLYSORBATE - 80, TRICLOSAN, PARFUM, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BUTHYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAL, HYDROXYISOHEXYL 3 - CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, LINALOOL, SALICYLIC ACID, BISABOLOL, CYCLODEXTRIN, MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL, METHYLPARABEN, TETRASODIUM EDTA, PIROCTONE OLAMINE

Descrierea oficială a acestui produs:
”Cremă reparatoare a tenului gras cu imperfecțiuni și acnee, seboregulatoare și keratoregulatoare. Crema hidratează, hrănește și calmează durabil pielea sensibilă și mixtă cu imprefecțiuni și acnee. Are o formulă non-grasă ce reglează producerea de sebum în zonele strălucitoare și matifiază pielea.”

Ambalajul cremei Ivapur K este unul destul de practic, ușor de folosit. Tubul este prevăzut cu un capac care se defiletează cu ușurință și are un mic orificiu care permite o dozare eficientă a produsului.

Mirosul l-am perceput ca fiind unul destul de pregnant pentru gustul meu, nu este unul neplăcut, să nu mă înțelegeți greșit, dar nu este la fel de discret ca și în cazul altor produse Ivatherm din această gamă, precum cel al loțiunii micelare, spre exemplu.

Textura cremei este una fluidă, asemănătoare unui gel, de un alb abia perceptibil.


Cum a funcționat acest produs în cazul meu? 


Review, Ivatherm


Am utilizat această cremă timp de o lună și jumătate, atât m-a ținut tubul de 30 de ml. Obișnuiam să o aplic pe tenul curat, după ce în prealabil a fost spălat cu gelul spumant purifiant din aceeași gamă.
Încă de la prima utilizare am simțit o senzație de ușoară usturime în zona pomeților, însă mi-am zis că o fi vreo reacție normală pe care eu mereu o fac atunci când îmi schimb rutina curentă; de obicei acea senzație o simțeam în zona nasului, iar acum era și în zona pomeților. Acea senzație persista cam 10-15 minute, se manifesta printr-o ușoară roșeață, și am întâmpinat-o în fiecare zi a utilizării acestui produs până la terminarea lui. I-am spus și doamnei doctor despre această reacție, însă mi-a recomandat să nu întrerup tratamentul.
Vă spun cu cea mai mare sinceritate că îmi venea să las totul baltă și să îmi caut o altă cremă, dar îmi era milă de banii cheltuiți și, cum la noi nu prea există o politică de returnare bine definită a unor astfel de produse, am rezistat cu stoicism.

Ceea ce am observat în timpul folosirii acestei creme Ivapur K a fost faptul că producția de sebum a fost reglată semnificativ, pielea fiind matifiată. Mi-am simțit tenul hidratat, exact atât cât era nevoie și am putut-o folosi fără niciun fel de probleme ca bază de machiaj. De asemenea, nu mi-au mai apărut pustulele acelea mari și dureroase, dar aici tind să cred că nu este doar meritul unic al acestei creme, ci mai degrabă o acțiune colectivă a tratamentului cu antibiotice și a tuturor produselor cosmetice folosite.

Dacă vă interesează prețul cremei Ivapur K, pe mine m-a costat în jur de 45 de lei și am achiziționat-o dintr-o farmacie de profil pe baza unui card de fidelitate. Acest produs îl găsiți și în magazinul on-line al brandului.

Să concluzionăm cu PUNCTELE FORTE și PUNCTELE SLABE de care eu nu mă pot lipsi:


PUNCTE FORTE:
  • ambalaj practic, ușor de folosit
  • reduce semnificativ excesul de sebum
  • formula non-grasă asigură o hidratare optimă
  • o bună bază de machiaj


PUNCTE SLABE:
  • prezența alcoolului denat în compoziție - factor iritant
  • miros pregnant - prezența parfumului în compoziție - factor iritant
  • raportul calitate - preț nu este unul echitabil


După ce am consumat în totalitate această cremă am decis să nu o mai achiziționez din nou, a fost un produs de care eu nu am fost pe deplin mulțumită. Am trecut la o cremă cu proprietăți asemănătoare de la un alt brand dermato-cosmetic.

O mică paranteză pe care eu o reiterez de fiecare dată, știți doar cât de mult îmi place să fiu transparentă cu voi: dacă acest produs nu a fost unul care să-mi folosească, acest lucru nu înseamnă că și în cazul vostru va fi la fel.

Sunt curioasă dacă ați folosit acest produs. Cum s-a comportat pe tenul vostru?


A voastră, Rally!



P.S.: Comentariile voastre îmi fac mereu ziua mai frumoasă, așa că nu mă privați de ele! 
Daca doriți să vedeți reviews la anumite produse, un anumit tip de postări, aveți întrebări pentru mine, curiozități sau vreți să împărtășiți cu mine noi descoperiri din domeniul beauty, oricând  vă aștept să îmi scrieți pe adresa de e-mail contactrallybeauty@yahoo.com.

No comments :

Post a Comment

recent posts