Thursday, February 13, 2014

Review Normaderm crema hidratanta anti-imperfectiuni - Vichy (RO)

No comments :
 

Bună tuturor!


Dacă îmi urmăriți blogul de ceva vreme, atunci cu siguranță știți că în urmă cu un an m-am confruntat cu un episod urât de acnee. După ce m-am luptat ca tenul meu să-și revină cât de cât la normal, mi-am propus să vă prezint pe blog produsele care mi-au fost recomandate de medicul dermatolog și să vă povestesc, în detaliu, în ce măsură mi-au fost acestea de ajutor în lupta împotriva acneei. Dacă nu sunteți familiari cu toate cele amintite și doriți să aflați mai multe informații despre celelalte produse pe care eu le-am folosit, vă invit să vă îndreptați către partea dreaptă a blogului, la secțiunea ”Labels” să căutați eticheta ”Combination skin”, acolo veți găsi reviews-uri ale produselor folosite, precum și actuala mea rutină de îngrijire a tenului.

În cadrul postării de azi vă voi vorbi despre crema hidratantă anti-imperfecțiuni Normaderm de la Vichy. Gama Normaderm a acestui brand este gama dedicată tenului cu probleme și se recunoaște ușor după produsele cu căpăcelul sau ambalajul de culoare verde.


Review


Crema hidratantă anti-imperfecțiuni Normaderm se prezintă sub forma unui tub de 30 ml, având un termen de valabilitate de 12 luni.


Review


Ingrediente:
AQUA/ WATER, GLYCERIN, ALCOHOL DENAT, PHENYL TRIMETHICONE, ISONONYL ISONONANOATE, NYLON-66, PENTHAERYTHRITYL TETRAETHYLHEXANOATE, ISOPROPYL LAUROYL SARCOSINATE, AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE/ AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYLTAURATE, SODIUM HYDROXIDE, GLYCOLIC ACID, SALICYLIC ACID, CI 42090/ BLUE 1, GLYCERYL ACRYLATE/ ACRYLIC ACID COPOLYMER, ISOHEXADECANE, SILICA, SODIUM POLYACRYLATE, PERLITE, POLOXAMER 338, DISODIUM EDTA, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, ACRYLATES/ C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, ACRYLAMIDE/ SODIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE COPOLYMER, POLYSORBATE 80, PARFUM/ FRAGRANCE

Descrierea oficială a produsului:
”Cremă hidratantă cu efect de transformare totală pentru tenul cu probleme: imperfecțiuni, pori dilatați, luciu, pete post-acnee, relief neuniform, roșeață.”

Mi-a plăcut ambalajul cremei hidratante anti-imperfecțiuni Normaderm, este practic și ușor de folosit. Tubul este prevăzut cu un capac care se defiletează cu ușurință și care se termină cu un mic orificiu alungit de tip ”pai” cu ajutorul căruia se poate doza optim cantitatea de produs dorită pentru utilizare.

Mirosul l-am perceput ca fiind unul discret și plăcut.

Textura cremei este una mixtă, o combinație între gel și cremă, de culoare albă.


Review


Cum a funcționat acest produs în cazul meu?

Am început să folosesc această cremă imediat după terminarea cremei de față Ivapur K  cu care eu nu pot spune că m-am împăcat grozav. Astfel, i-am spus doamnei dermatolog că mi-aș dori să încerc o altă cremă cu proprietăți asemănătoare și i-am sugerat că am mai interacționat în trecut cu crema hidratantă anti-imperfecțiuni Normaderm și că mi-a priit. Folosisem în trecut varianta pentru noapte (nu știu dacă acum se mai găsește în farmacii!) pentru coșurile răzlețe cu care mă mai confruntam destul de rar, ce-i drept. Am continuat să folosesc Normaderm crema hidratantă anti-imperfecțiuni până am decis, împreună cu medicul dermatolog, trecerea la un tratament de întreținere a noului tip de ten cu care mă procopsisem - unul mixt. (Doamna doctor mi-a recomandat să încerc produsele unui alt brand dermato-cosmetic, nefiind sigură de disponibilitatea produselor Vichy în Statele Unite ale Americii, cu ocazia mutării mele aici).

De-a lungul acestei perioade de tratament am consumat 3 tubulețe a câte 30 ml fiecare, un astfel de tub ajungându-mi cam 2 luni. Aplicam această cremă în fiecare dimineață pe tenul curățat în prealabil, în cadrul rutinei stabilite. 

Mi-a plăcut faptul că această cremă pătrunde cu ușurință în piele, lăsând-o hidratată exact atât cât aveam nevoie și că, ulterior puteam aplica cu ușurință fon de ten peste. Efectele vizibile ale acțiunii acestei creme asupra tenului meu au început să apară cam la o săptămână după începerea utilizării, când, am observat o diminuare notabilă a porilor mei dilatați, la fel și unele pustule ”păcătoase” începuseră să se retragă, iar zona de roșeață se calmase aproape în întregime. Apoi, am constatat că producția de sebum începea să se regleze și să se apropie de valorile normale, zonele cu probleme (zona T, bărbia, zona din spatele nărilor) nu mai luceau precum înainte, numai bune de prăjit ochiuri. Cu cât continuam tratamentul, cu atât se observau îmbunătățiri vizibile ale tenului meu, progres salutat și de medicul dermatolog.

Cu toate că acest produs conține un ingredient considerat a fi un iritant puternic al pielii, și anume, alcoolul denat, eu nu am manifestat niciun fel de iritație, reacție adversă sau disconfort pe toată durata folosirii acestei creme. Nemulțumirea mea în ceea ce privește această cremă se referă la petele post-acnee. Dacă în cazul celorlalte probleme ale tenului meu am observat o îmbunătățire notabilă, în privința acestui aspect nu am fost la fel de mulțumită. Pustulele mele mari și dureroase s-au dat duse foarte greu cu toate că a fost o acțiune concertată a mai multor produse cosmetice și antibiotice.

Dacă vă interesează prețul cremei hidratante anti-imperfecțiuni Normaderm, pe mine m-a costat în jur de 42 de lei și am achiziționat-o dintr-o farmacie de profil pe baza unui card de fidelitate. Știu că acest produs se găsește și în varianta de 50ml, iar prețul este de aproximativ 80 de lei.

Să concluzionăm așa cum v-am tot obișnuit cu binecunoscutele PUNCTE FORTE și PUNCTE SLABE ale acestui produs:


PUNCTE FORTE:
  • ambalaj practic, ușor de folosit
  • formulă lejeră ce pătrunde rapid în piele și oferă o hidratare optimă
  • ideală ca și bază de machiaj
  • diminueză vizibil porii dilatați
  • calmează roșeața
  • usucă coșurile problematice
  • reglează producția de sebum
  • raport calitate - preț echitabil


PUNCTE SLABE:
  • prezența alcoolului denat în compoziție - factor iritant
  • nu tratează eficient petele post-acnee


În concluzie, crema hidratantă anti-imperfecțiuni Normaderm s-a dovedit a-mi fi un aliat de nădejde în lupta împotriva acneei, este un produs pe care eu îl voi mai achiziționa pe viitor. Vă rog să țineți cont că acest review conține părerile mele personale despre acest produs formate în urma unui tratament de durată. Dacă acest produs s-a dovedit a fi unul care să-mi folosească, acest lucru nu înseamnă că și în cazul vostru va fi la fel.

Mi-ar plăcea să știu dacă și voi ați folosit acest produs. V-a priit?


A voastră, Rally!



P.S.: Comentariile voastre îmi fac mereu ziua mai frumoasă, așa că nu mă privați de ele! 
Daca doriți să vedeți reviews la anumite produse, un anumit tip de postări, aveți întrebări pentru mine, curiozități sau vreți să împărtășiți cu mine noi descoperiri din domeniul beauty, oricând  vă aștept să îmi scrieți pe adresa de e-mail contactrallybeauty@yahoo.com.

No comments :

Post a Comment

recent posts