Tuesday, May 22, 2012

7 intrebari, ce credeti ca am raspuns? (RO)

No comments :
 


Bună tuturor!


Am primit acest tag de la frumoasa Antonia aka Macnetize, căreia îi mulțumesc că s-a gândit și la mine.
Mie îmi face mare plăcere să răspund întrebărilor intresante din tag-uri, pentru că oferă șansa cititorilor mei de a mă cunoaște mai bine.

7 Intrebari tag


Așadar, să trecem la întrebări:


1. Dacă ai putea să intri şi să trăieşti într-o carte, care ar fi aceasta ? Motivează alegerea făcută! (dar într-un film? dar într-un cântec?)

Această întrebare este preferata mea dintre cele 7 existente. Iubesc deopotrivă lumea cărților, filmele și muzica. De multe ori aceste minunate lumi mi-au servit drept refugiu în momente de relaxare, în momente de bucurie sau tristețe. O carte bună, un film bun, o melodie frumoasă te pot amina sau te pot întrista pe dată.

Dacă s-ar putea să intru și să trăiesc într-o carte ar fi extraordinar. Lumea cărților e fascinantă, plină de personaje misterioase, de lumi extraordinare, gândul îți zboară la tot felul de peisaje și parcă, firul poveștii ți se desfășoară în fața ochilor. Din toate cărțile citite mi-ar plăcea să mă transpun în cartea ”Jurnalul unui geniu” a lui Salvador Dali. Mi-ar fi plăcut să fiu cel mai bun prieten al lui, să fiu părtaș al geniului său creator, dar totodată să pot să-i temperez pornirile misogine.

Unul dintre filmele mele de suflet este ”A Beautiful Mind”. L-am revăzut de nenumărate ori și tot mai descopăr ceva nou la acest film. Mi-ar plăcea să mă pot transpune în rolul Aliciei Nash, soția din spatele ”minții sclipitoare” - John Nash, interpretat magistral de Russell Crowe, și care i-a fost alături mereu, demonstând pe deplin vorba dictonului: ”În spatele unui bărbat de succes stă întodeauna o femeie puternică.”

Am atâtea cântece/piese/melodii care mi-au încântat auzul. Cea pe care o ascult de ”n” ori în ultima vreme este Paradise - Coldplay. Nu ar fi super să putem zburda liberi, liniștiți, întocmai ca elefanții africani, în micul nostru ”Paradis”? Eu spun că ar fi super, lumea noastră s-ar schimba radical.


2. Dacă ai putea să-ţi alegi prenumele care ar fi acesta? Dar în cazul în care ai fi de gen opus

Într-o vreme mă plângeam părinților mei că mi-au dat un prenume prea ... comun. În liceu, în clasă eram 3 fete cu același prenume, iar când se întâmpla să ne strige vreun coleg, vă dați seama ce ieșea. La fel se întâmpla și în familie, unde aveam o verișoară cu același prenume și nume. Imagine that! Ai mei îmi spuneau ”Lasă, te-am numit după mama lui Eminescu. E o mandrie!” Mi-ar fi plăcut să mă cheme Alisia, așa cum a propus inițial o foarte persoană dragă mie și care a plecat prea devreme dintre noi.

Dacă aș fi fost băiat, mi-ar fi plăcut să mă cheme Adrian, ca și pe mama. Îmi place foarte mult numele acesta.


3. În ce altă ţară ai vrea să trăieşti pentru un an şi de ce?

Țara în care mi-ar plăcea să trăiesc, fie și pentru un an ar fi S.U.A.. De ce? Pentru că este țara care m-a convins din momentul în care am pus piciorul pe tărâmul său prin civilizație, diversitate, toleranță, și nu în ultimul rând, oportunitate.


4. Care e visul cel mai neobişnuit ce l-ai avut şi ţi-l aminteşti?

Eu visez destul de mult, aproape în fiecare noapte, câte ceva. Bunica m-a învățat de mică cum să-mi interpretez fiecare vis, fiecare detaliu. Pentru mine fiecare vis are o semnificație, o premoniție. Cred în vise și în povestea lor. Am avut vise neobișnuite, dar nu mă voi povesti acum despre ele, mi-ar lua prea mult timp.


5. Povesteşte o zi din viaţa ta imaginându-ţi că eşti un animal.

Eu și mama împărtășim pe lângă pasiunea pentru rujuri și pasiunea pentru fluturi. Chiar dacă fluturii au o viață scurtă, sunt atât de frumoși, de gingași, dar atât de liberi.
Mi-ar plăcea să fiu un fluture frumos colorat, să pot zbura prin văzduhul înmiresmat, să poposesc pe cele mai frumoase flori, și să-mi fie pictată frumusețea de vreo 2-3 oameni.


6. Dacă ai putea trăi în pielea altcuiva pentru o perioadă limitată de timp, cine ar fi această persoană şi de ce ai ales-o? 

Cine mi-ar plăcea să fiu? Cine mi-ar plăcea să fiu oare?
Mi-ar plăcea să fiu Reese Witherspoon, adică să fiu o actriță de succes, o mamă fericită și o femeie de afaceri prosperă. Mi-ar plăcea să joc în filme, să pozez în reclame, să mă implic în campanii sociale, dar să știu cum să jonglez toate acestea și cu viața de familie. Mie mi se pare ca Reese le are pe toate, din plin.


7. Dacă te-ai trezi singur pe lume, care crezi că ţi-ar fi primele gânduri şi ce ai face prima dată?   

O întrebare de genul te pune pe gânduri și îți dai seama cât de dependent ești de ceilalți. Nu degeaba spunea Aristotel că ”omul este un animal social”. Aș fi atât de supărată, încât aș rătăci o bună vreme în neștire, încotro să o apuc, ce să fac. Apoi aș încerca să caut și alte forme de viață, să-mi creez un mediu ambiant. Nu îmi place singurătatea, nu îmi place să fiu lipsită de contactul cu semenii, cu cei dragi, cu cei apropiați, cred ca m-aș pierde în neant.



V-a plăcut tag-ul meu? Vă provoc și pe voi să răspundeți la întrebarea: ”Dacă ai putea să intri şi să trăieşti într-o carte, care ar fi aceasta ? Motivează alegerea făcută! (dar într-un film? dar într-un cântec?)” și, de ce nu și la celelalte.


Mi-ar plăcea să citesc răspunsurile și următoarelor fete:
http://aquashells.blogspot.com/(Anca)
http://shoeper-women.blogspot.com/ (Miu Miu)
http://cristinatacaciu.wordpress.com/ (Cristina)
http://bazardeimpresii.blogspot.com/  (Andreea)
http://chocos-pretty-things.blogspot.com/ (Choco)


și desigur, tuturor celor care doresc să ducă tag-ul/leapșa mai departe.


A voastră, Rally!

No comments :

Post a Comment

recent posts