Sunday, November 18, 2012

Farewell my dear Twilight saga (RO)

No comments :
 

Bună tuturor!

Joi, 15 noiembrie am fost la avanpremiera ultimei părți din saga ”Amurg” - ” Zori de zi”, partea a 2 a (”Breaking Down 2”). Abia așteptam să văd ce se întâmplă cu Bella după ce ea își vede visul împlinit, acela de a fi vampir alături de iubitul său, Edward.

Poate mulți dintre voi veți spune că acest film este unul comerical, mai pe românește ”răsuflat”, că sunt altele mai bune, că e pentru adolescenți. O fi acest film așa, dar a generat o întreagă nebunie și un adevărat trend al filmelor cu vampiri, ulterior.

Breaking Down part 2

În  noiembrie 2008, când a apărut prima parte ”Amurg” (”Twilight”) s-a făcut mare vâlvă, toată lumea vorbea despre cărți, despre film. La facultate, colegele mele numai despre asta discutau și mă cam enerva ”efectul de turmă”. Mă tot întrebam în sinea mea: ”Ce Doamne are acest film așa de special? Pe mine nu mă interesează, o fi iar rețeta clasică cu vampiri și fete frumoase, cine știe ce-o fi.”

Anul 2008 a trecut și în vara lui 2009 am plecat peste Ocean. Credeți că am scăpat de nebunia ”Amurg” și acolo? Ei bine, nu! O colegă mi-a împrumutat primul volum al seriei, îmi spunea să-i mai acord o șansă. Odată căzut în mâinile mele, l-am citit pe nerăsuflate, l-am dat gata în 2 zile. Citem nopțile, citeam și eram așa de cuprinsă de acțiune, încât nu mă puteam opri.

Așa m-a cuprins și pe mine ”febra”. De atunci, în fiecare an cumpăram bilete cu anticipație pentru data de 15 noiembrie când știam că urma să apară și la noi în cinematografe.
În 2009 a apărut ”Lună nouă” (”New Moon”), în 2010 ”Eclipsa” (”Eclipse”), în 2011 ”Zori de zi - prima parte” (”Breaking Down 1”). Anul acesta, a urmat partea a 2 a. Și uite, s-a instituit o mică tradiție. Noiembrie era luna cu ”Twilight”.

Mie mi se pare că, în cărți, parcursul protagoniștilor este mult mai bine evidențiat, mai detaliat, sentimentele răzbat mai puternic decât în filmele acestei serii. Dar, e doar o umilă părere. Un regizor adaptează o carte după bunul plac, scoțând în evidență ceea ce consideră mai important.

Dar, să revenim la oile noastre ...

Am savurat fiecare clipă într-un cinematograf plin ochi de lume, de toate vârstele, știind că este ultima parte din seria pe care am îndrăgit-o așa de mult. Bella se transformă și este atât de frumoasă, de puternică, este înzestrată cu puteri nebănuite, precum un scut care îi protejează pe cei din jur de orice acțiune sau forță malefică îndreptată asupra lor. Nici urmă de Bella cea ștearsă și împiedicată de la început. Fetița ei și a lui Edward, Renesmeee, crește neobișnuit de repede, lucru pe care îl află și cei din clanul Volturi. Aceștia cred că Renesmee ar putea fi un ”copil nemuritor” și pornesc în căutarea ei, cu scopul de a o distruge pe ea și întreaga-i familie. Familia Cullen începe atunci să-și caute aliați în întreaga lume, ”martori” care să ateste că Renesmee este un copil născut de mama sa, când încă era om, și nu transformat, mușcat de un vampir, deci jumătate om, jumătate vampir. Ce se întâmplă atunci când cele două clanuri sunt față în față vă las pe voi să aveți plăcerea să descoperiți. Finalul este unul frumos și romantic, ETERN, mai multe nu vă spun.

Vă las aici și trailer-ul:



Mi-a plăcut această ultimă parte, dar parcă mă așteptam la puțin mai mult, dacă îl veți vedea și voi veți înțelege de ce spun asta. Mă așteptam la mai multă acțiune, mi-ar fi plăcut să văd cum evoluează familia Bellei și a lui Edward, cum se adaptează Bella ca vampir, dacă mai păstrează relația cu părinții ei (de mama ei nu se pomenește nimic acum), mi-ar fi plăcut să văd dacă fiica lor va forma un cuplu cu Jacob, am eu așa o banuială că nu se va termina totul aici.

Am ieșit din sala de cinema cu lacrimi în ochi, ca un copil, parcă tot nu credeam că s-a terminat și că anul viitor nu voi mai cumpăra bilete.


Voi ați văzut filmul? Cum vi s-a părut?


A voastră, Rally!

No comments :

Post a Comment

recent posts