Thursday, March 14, 2013

Pasagera la Cluj-Napoca (RO)

No comments :
 

Bună tuturor!

Când am văzut anunţul pe blogul Pasagerei că va veni şi la Cluj-Napoca pentru o întâlnire cu cititoarele, am fost extrem de entuziasmată că o voi întâlni şi că îi voi putea explica problemele cu care tenul meu se confruntă de ceva vreme.

De multe ori însă, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, şi ziua de 28 februarie când a sosit Corina la Cluj s-a nimerit într-o perioadă extrem de aglomerată şi nebună pentru mine, dar cumva, cumva am reuşit să mă prezint şi mă bucur nespus că am reuşit să o fac, am învăţat o mulţime de lucruri.

Blogul Corinei l-am descoperit în urma cu un an. La început, vă spun sincer, m-am pierdut printre atâtea informaţii, dar le-am luat frumuşel pe fiecare în parte şi am început să tot citesc şi să mă documentez.

M-am "echipat" la întâlnire cu agendă şi pix, să iau notiţe şi să pot să vi le împătăşesc şi vouă. Am avut plăcerea de a mă întâlni şi cu alte beauty bloggers: Deebi, Ioana, Dia şi Alexandra. Am stat împreună, ne-au fost făcute rutine şi am sorbit fiecare informaţie preţioasă.

Pe Corina aş tot sta şi aş asculta-o cum explică, mi-a captat atenţia încă de la prima frază rostită, în care ne explica problemele grave ale tenului cu care s-a confruntat în urmă cu cinci ani şi cum a ajuns la performanţa de azi, bătălia pe care a dus-o cu complexele create de problemele tenului şi cum a învăţat să se accepte aşa cum este. Are un ten acum, Doamne, vă spun, şi eu vreau aşa unul!

Întâlnire cititoare Pasagera la Cluj-Napoca

Ne-a vorbit despre cât de importantă este îngrijirea pielii în general, nu doar a feţei, ci a tuturor porţiunilor corpului. Am învăţat despre exfolianţi, retinoizi, despre componente ale pielii de care nu mai auzisem până atunci, ne-a prezentat şi ne-a vorbit despre produsele Paula's Choice.

Întâlnire cititoare Pasagera la Cluj-Napoca

Am selectat din notiţele mele câteva sfaturi pentru o rutină corectă de îngrijire a tenului.

I. Dimineaţa

1. Începem cu cleanser-ul: acesta trebuie să fie un produs solubil în apă, se aplică cu mişcări ample, nu se freacă pe faţă, nu se apasă. Un cleanser bun nu ar trebui să ofere o senzaţie de disconfort.
2. Urmează apoi ştergerea feţei cu prosoape curate sau prosoape de unică folosinţă.
3. Următorul pas este aplicarea toner-ului. Un toner bine formulat poate face minuni pentru ten. Un produs bine formulat trebuie să conţină "antioxidanţi", "skin identical", "cell communicating" şi "anti-iritanţi".

Antioxidanţii: au rolul de a opri acţiunea radicalilor liberi - toxine care apar datorită radiaţiilor solare.
Skin identical: substanţele dintre celulele pielii care conectează aceste celule, "cimentul" , ajutând la menţinerea structurii externe de bază. Astfel de substanţe se găsesc în uleiurile vegetale, precum jojoba.
Cell communicating: sunt retinoizii care au abilitatea de a spune celulei pielii cum să se "comporte" şi să stopeze acţiunea anormală a altor substanţe asupra acestor celule. Retinoizii se găsesc cu precădere în medicamente şi nu în produse cosmetice, de aceea este foarte importantă citirea şi interpretarea corectă a listei de ingrediente a unui produs .
Anti-iritanţi: se găsesc în produse precum: mierea, ceaiul de muşeţel, aspirina netamponată, aloe (doar planta de aloe).

Toner-ul nu trebuie să fie astringent, se aplică cu degetele curate din centrul feţei spre linia părului cu mişcări de netezire şi se lasă să intre bine în piele.
4. Urmează hidratarea feţei. Dacă aveţi tenul gras nu mai trebuie să aplicaţi nimic, ajunge tonerul sau dacă simţiţi nevoia se pot folosi produse mai light.
5. După hidratarea feţei trebuie NEAPĂRAT să aplicăm protecţie solară. Ei bine, da, trebuie să aplicăm protecţie solară indiferent de anotimp. Iarna putem aplica creme cu factor de protecţie SPF 15 de până la SPF 30, iar vara un SPF 30 de până la SPF 50 de preferinţă rezistent la apă.
6. După ce am terminat cu această rutină, putem aplica fondul de ten, care ar fi indicat să aibă factor de protecţie solară de minimum SPF 15.

II. Seara

1. Ne demachiem tenul. Vrem să îndepărtăm tot machiajul. Acest pas este necesar doar dacă v-aţi machiat peste zi. Indicat ar fi folosirea uleiurilor demachiante:
  • jojoba+sâmburi de struguri (tenul gras)
  • susan+soia+jojoba (tenul uscat)
2. Aplicăm cleanser-ul, care vine să îndepărteze şi ale impurităţi rămase.
3. Aplicăm un toner.
4. Ideal ar fi ca fiecare dintre noi să facem o exfoliere a tenului în fiecare seară, pe pielea curată cu mişcări circulare. Se aşteaptă zece minute după care se poate aplica o cremă hidratantă. Exfolierea regulată se poate realiza după ce tenul nostru s-a obişnuit cu aceste substanţe şi nu este sensibil la acestea.
ATENŢIE! Exfolierea nu înseamnă folosirea cremelor de tip scrub (acelea cu particule abrazive). Aici am observat că multe dintre persoanele participante făceau această confuzie.

Corina ne-a vorbit despre exfolianţii chimici de tipul AHA, BHA. Pentru tenul gras, exfolianţii potriviţi sunt cei BHA. Aceştia se aplică cu mişcări de netezire, nu se mai limpezesc de pe faţă şi se evită aplicarea lor în zona ochilor şi a buzelor. Se introduc treptat în rutina de îngrijire, făcând pauze între utilizări.
5. La final, se aplică o cremă hidratantă, nu foarte grasă. Pentru tenul gras nu trebuie folosită o cremă emolientă.

Corina a insistat şi mereu ne-a sfătuit să încercăm să nu ne atingem faţa, ceea ce pentru mine este foarte greu, ba mă reazem cu mâna sub bărbie, ba trebuie să verific un coş nou apărut, ba mă scarpin, ba una alta. Ea ne-a spus şi aici mi s-a părut aşa de amuzant, dar foarte adevărat în acelaşi timp: "Nu vă atingeţi faţa, pentru că cele 1.000.000 de bacterii de pe vârful degetelor de abia aşteaptă să facă o petrecere cu cele câteva milioane care trăiesc pe faţa noastră." Cred ca nu mai are rost să amintim de importanţa igienei mâinilor.

Ascultând-o cu atenţie şi conştientizând numeroase greşeli pe care le-am făcut şi eu de-a lungul timpului în rutina mea de îngrijire, vă spun, îmi venea să vin acasă şi să arunc la gunoi produsele folosite pentru îngrijirea tenului. Încă mai am multe nelămuriri, mai ales că acum urmez un tratament recomandat de un dermatolog pe care Pasagera mi l-a desfiinţat când i-am povestit despre ce este vorba. Oricum, sunt într-o continuă documentare şi am să lupt până ce tenul meu va reveni la normal. 

Eu vă recomand să vizitaţi blogul Corinei, Pasagera, mai ales dacă nu o cunoaşteţi încă şi nu sunteţi familiarizaţi cu terminologia folosită de către ea, acolo veţi găsi o mulţime de informaţii pertinente despre îngrijirea tenului şi nu numai, prezentare a diferitelor produse pe liste de ingrediente, analiza ingredientelor, sfaturi şi multe altele.

Sper că aceste informaţii v-au fost de folos!


A voastră, Rally!



No comments :

Post a Comment

recent posts