Saturday, August 24, 2013

100 de ani (RO)

No comments :
 

Bună tuturor!


Poate ați observat, dragii mei cititori că nu obișnuiesc să-mi deschid sufletul de prea multe ori  în fața voastră. Acum este una dintre ocazii și vă invit să citiți această postare cu sufletul și mintea deschise.

Dintotdeauna am iubit oamenii ... compania lor, zâmbetele lor, stângăciile și nebunia lor ... Pun mereu suflet în oameni și nu-mi pare rău. Dezamăgiri sunt destule, dar, într-un final îți dai seama că, deși acea persoană nu mai face parte din viața ta, totuși ți-a atins sufletul la un moment dat și e bine să rămâi cu ce a fost frumos și curat. E bine să păstrezi amintiri frumoase și să nu uiți cine ești și de unde ai plecat. Nu degeaba, românul are o vorbă care mie îmi place tare mult: ”Cele bune să se adune, cele rele să se spele!”

Încă de mic copil, viața m-a purtat pe tărâmuri minunate, mi-a scos în cale fel și fel de oameni și m-a binecuvântat cu experiențe grăitoare. Poate vă veți întreba de ce vă spun toate acestea.

În urmă cu ceva vreme, am avut ocazia de a participa la un eveniment, nu unul de beauty poate cum vă așteptați, ci unul de suflet, un eveniment la care am participat alături de familie și am avut bucuria de a vedea cu ochii mei cum arată o persoană în vârstă de nici mai mult, nici mai puțin de ... 100 de ani. Da, ați citit bine! Deși îmi doream nespus să împărtășesc cu voi această experiență, am amânat puțin acest lucru, deoarece îmi doream ca relatarea mea să fie una specială, unică, cu o oarecare învățăminte, nu doar un eveniment banal.

Poate că, aflându-mă la peste 7.000 de km depărtare de țară, poate că incursiunile lăuntrice din ultima perioadă m-au determinat, ca, într-o seară să deschid folder-ul cu pozele de la acel eveniment și să retrăiesc momente frumoase, care m-au făcut să realizez cât de mult semnifică pentru mine o părticică de pământ. Rememorând acele clipe, am realizat ce frumoasă lecție de viață a putut să ne ofere un om simplu!
Pentru că, femeia din popor, sărbătorită cu mare fast de autorități la împlinirea vârstei de 100 de ani, a fost un om simplu, cu o viață simplă, dar, în același timp, extrem de bogată. Și nu, nu mă refer la avuții bănești, ci la cele sufletești.

Mătușa Mărie, cum mai era cunoscută în comună, s-a născut la data de 14 martie 1913 în comuna Racşa, județul Satu Mare, fiind fiica lui Feher Simion şi Maria. A rămas orfană de tată încă de mică, fiind mai apoi înfiată de o mătuşă. Așa cum se obișnuiește prin părțile locului, Mătuşa Maria s-a căsătorit la vârsta de 17 ani, mai exact în anul 1930, cu Iacob Grigaci, având o căsnicie de 26 de ani, până în anul 1956 când soţul îi moare. Are o sigură fiică - Ofima, care acum are vârsta de 76 de ani şi este căsătorită cu Drăgan Ioan, ajuns la vârsta de 84 de ani. Cei doi sunt cei care au îngrijit-o și i-au fost alături. Ajunsă la această vârstă extraordinară, Mătușa Mărie nu a avut niciodată probleme mari de sănătate şi nu a fost internată nici măcar în spital. Secretul ei? ”Pâinea de mălai, păharul de pălincă și munca la câmp.”
Am fost plăcut impresionată să văd cum s-a adunat întreaga familie, cu mic, cu mare, de prin toate colțurile Europei să o sărbătorească.

Lăsând la o parte aceste date biografice, faptul că poate tot ceea ce v-am spus sună dintr-o altă lume, că trăim într-o lume modernă, tehnologizată, în continuă schimbare, să reflectăm puțin asupra lucrurilor simple din viața noastră, asupra lucrurilor care ne fac cu adevărat fericiți. Uitați-vă în jurul vostru cu atenție și deschideți-vă sufletul! Da, acelea sunt lucrurile care contează!

Cu toate că am pierdut-o pe Mătușa Maria la scurt timp după ce a fost sărbătorită, am învățat o lecție prețioasă de aici: că tradițiile și familia se respectă oricât de departe am fi, oricât de modernă ar fi lumea în care trăim, să nu uităm de unde am pornit și cine suntem cu adevărat.

Pentru că, la urma urmei, nu vila cu trei etaje sau bolid-ul din curte te definește ca om, ci mâna aceea uscată și bătătorită care te-a mângâiat pe frunte la greu.

Avem o cultură frumoasă, să o transmitem mai departe și generațiilor viitoare, să nu ne lăsăm sufletul otrăvit de tărășenii politice sau minți înguste!

Vă invit să vă delectați cu câteva poze de la eveniment:



Real life
Am fost întâmpinați cu pâine și sare


Real life
Port tradițional din Țara Oașului, județul Satu Mare (nu Maramureș, cum mulți confundă!)


Real life
 Un tort cât pentru 100 de ani


Real life
 Sărbătorita încadrată de familie, ginerele Ioan și fiica Ofima și un coș cu 100 de trandafiri


Real life
Mătușa Mărie copleșită de invitați, cadouri și forfotă, mă studiază cu atenție, parcă spune ”Ce o fi vrând și fătuca asta de la mine?”


În altă ordine de idei aș vrea să vă atrag atenția asupra reducerilor de final de sezon de la Romwe. Găsiți produse cu până la 70% discount.
Vă rog să accesați link-ul promoțional.

Romwe Close out sale! Save up to 70% on 1000+ Styles
Something you need in life but haven’t got it, just go!
http://www.romwe.com/close-out-sale-c-235.html?Rallys-Beauty-Highway



Romwe


A voastră, Rally!


P.S.: Comentariile voastre îmi fac mereu ziua mai frumoasă, așa că nu mă privați de ele! 
Daca doriți să vedeți reviews la anumite produse, un anumit tip de postări, aveți întrebări pentru mine, curiozități sau vreți să împărtășiți cu mine noi descoperiri din domeniul beauty, oricând  vă aștept să îmi scrieți pe adresa de e-mail contactrallybeauty@yahoo.com.

No comments :

Post a Comment

recent posts