Tuesday, July 9, 2013

Review lotiune micelara Ivapur - Ivatherm (RO)

No comments :
 

Bună tuturor!


În urmă cu 8 luni mă prezentam în cabinetul dermatologului disperată de faptul că tenul meu o luase complet razna. Nu exagerez cu nimic situația, chiar așa a fost la momentul respectiv. Pentru o persoană care înainte nu avuse niciun fel de probleme cu coșurile, acest lucru m-a demoralizat complet. Așa aveam să aflu că, între timp, tenul meu devenise unul gras și că trebuie să-mi schimb COMPLET rutina de îngrijire. Pentru mine a fost un șoc atunci când am auzit ”ten gras”, parcă nu îmi venea să cred. Mă confruntam, acum la maturitate, cu o păcătoasă de acnee juvenilă, păcătoasă în sensul că aveam pustule mari și dureroase din acelea care nu se dădeau duse cu una, cu două, pe față, pe spate, iar pe frunte și bărbie puteai prăji un ou, nu alta. Pe lângă tratamentul medicamentos prescris, mi s-au recomandat și unele produse de îngrijire potrivite noului meu tip de ten, printre care și Ivatherm, mai exact două produse din gama Ivapur - gama dedicată tenului sensibil cu tendință acneică, și anume: Gelul spumant purifiant și Loțiunea micelară.

Despre aceasta din urmă vreau să vă vorbesc azi, urmând să vă împărtășesc impresiile mele despre gelul spumant purifiant cu altă ocazie. Ca să nu facem vreo confuzie, produsele de îngrijire a tenului din gama Ivapur sunt cele cu căpăcelul verde în cazul loțiunii micelare sau cu lichidul de culoare verde în cazul gelului spumant purifiant.

Înainte de a începe review-ul nostru propriu-zis, am de făcut o mică paranteză. În cadrul acestui review, precum și în cadrul altor reviews-uri care vor urma, eu vă prezint produse care mi-au fost de folos în lupta dusă pentru revenirea la normalitate a tenului meu (bine, o ”normalitate” dată acum de noi parametri, dar vom discuta cu altă ocazie și despre asta!). Dacă mie mi-au folosit sau nu toate acestea, nu înseamnă că și în cazul vostru se va întâmpla la fel; nu m-a pus nimeni să fac reclamă vreunui brand, produsele sunt cumpărate din buzunarul meu și, așa cum bine știți, eu mereu îmi expun aici, pe blog, părerea sinceră despre orice produs, că este ieftin, că este scump.

Dacă suferiți de acnee, fie ea sub o formă mai ușoară, fie ea sub o formă mai gravă, vă recomand cu căldură să nu vă doftoriți de capul vostru. Documentați-vă foarte bine înainte de a cumpăra orice produs, puteți să vă faceți mai mult rău cumpărând produsele nepotrivite, faceți-vă analizele necesare înainte de a vă apuca să luați antibiotice după ureche sau apelați la un dermatolog. Cheia reușitei stă în informații, căci și un dermatolog bun mai poate să greșească uneori.

Revenind la review-ul nostru, după cum puteți observa din imaginea de mai jos, loțiunea micelară Ivapur vine într-un flacon de 250 ml și are termen de valabilitate de 12 luni


Review lotiune micelara Ivapur, Ivatherm


Ingrediente:
AQUA (WATER), AQUA (HERCULANE SPRING WATER), GLYCERIN, POLYSORBATE 20, POLOXAMER 184, CHLORPHENESIN, POLYAMINOPROPYL BIGUANIDE, ZINC GLUCONATE, ALLANTOIN, BISABOLOL, PARFUM (FRAGRANCE), TETRASODIUM EDTA, CITRIC ACID, BHT.


Review lotiune micelara Ivapur, Ivatherm


Descrierea oficială a acestui produs:
”Curăță delicat și îndepărtează machiajul, eliminând impuritățile și excesul de sebum, fără să usuce pielea. Are efect calmant, antiiritant și o consistență ultralejeră, conferind o senzație de prospețime. Este un produs non-comedogen, fără parabeni, săpunuri și alcool. Înlocuiește cu succes demachiantul clasic, dar și loțiunea tonică. Șterge chiar și machiajul rezistent la apă.” (Ivatherm.ro)

Părerea mea despre acest produs vine în urma celor 8 luni de utilizare zilnică. Până să încep să folosesc loțiunea micelară Ivapur, nu pot spune că am fost o mare utilizatoare de loțiuni micelare, în general. Știu că sunt produse populare și multă lume le îndrăgește, dar eu încercasem înainte un produs asemănător de la un alt brand dermato-cosmetic și sincer, am simțit că nu mă ajută foarte mult, așa că am rămas la clasicul meu prieten, demachiantul.

Ambalajul loțiunii micelare Ivapur de la Ivatherm este unul care mie mi s-a părut practic și ușor de folosit. Capacul flaconului se desface ușor și este prevăzut cu un mic orificiu care permite o dozare optimă a produsului atunci când se transferă pe o dischetă demachiantă.

Mirosul este unul discret, plăcut, prezența parfumului printre ingrediente (parfumul fiind un ingredient iritant) poate cauza iritații, însă eu pot spune că nu am avut nicio reacție alergică la acest produs.
Textura este una lichidă, incoloră.

Cum a funcționat în cazul meu loțiunea micelară Ivapur?


Review lotiune micelara Ivapur, Ivatherm


În fiecare dimineață și seară aplicam acest produs pe o dischetă demachiantă și apoi îmi curățam fața cu mișcări delicate de netezire din centrul feței spre linia părului. Eu am folosit acest produs chiar și atunci când nu purtam machiaj, îmi place să-mi știu fața curată și să elimin impuritățile adunate de peste zi. 

Totuși, în cazul machiajului, nu am simțit că tenul mi-a fost curățat în profunzime. Loțiunile micelare sunt în așa fel concepute, astfel încât să curețe blând tenul, fără a mai fi nevoie a fi limpezite de pe față. Chiar și producătorul Ivatherm recomandă a nu se clăti de pe față acest produs. Totuși însă, după fiecare aplicare eu îmi simțeam fața lipicioasă și simțeam nevoia să îndepărtez cumva acea senzație, iar aici interveneam cu gelul spumant purifiant din aceeași gamă. Aș putea contrazice producătorul spunându-i că, loțiunea micelară nu înlocuiește demachiantul clasic, ci îl completează. De asemenea, un astfel de produs necesită a fi limpezit de pe față. 

Acest produs nu mi-a creat iritații așa cum am mai amintit, după vreo 3 săptămâni de utilizare încorporat în noua mea rutină, am observat că excesul de sebum s-a redus semnificativ, nu mi-am simțit pielea uscată, doar lipicioasă.

Prețul loțiunii micelare este undeva între 38 - 45 lei, totul depinde de farmacia de unde o cumpărați. Sunt nenumărate farmacii care vă pot oferi discount-uri pe baza unui card de fidelitate sau pot să aibă diverse oferte, precum 1+1 gratuit, însă, din experiența proprie vă spun că cel mai bun preț l-am găsit la farmaciile de cartier, trebuie doar căutate bine. De asemenea, acest produs se poate achiziționa și din magazinul on-line al brandului.

În concluzie, nu mă pot lipsi de binecunoscutele PUNCTE FORTE și PUNCTE SLABE:

 

PUNCTE FORTE:
  • ambalaj practic și ușor de folosit
  • miros discret
  • reduce semnificativ excesul de sebum
  • nu usucă tenul
  • raport echitabil calitate-preț


PUNCTE SLABE:
  • senzație lipicioasă după aplicare
  • nu curăță în profunzime

Un flacon de loțiune micelară Ivapur, cu utilizare zilnică mă ține aproximativ 2-3 luni, eu am consumat de când am început noua mea rutină vreo 3 flacoane. Este un produs de care eu mă declar mulțumită per total și pe care l-aș mai achiziționa și într-un viitor apropiat. În prezent, testez o altă loțiune micelară cu un concept puțin diferit de la Sephora.

Sper ca aceste informații să vă fie de folos!
Voi ați folosit acest produs? Cum s-a comportat pe tenul vostru? Ce impresii v-a lăsat?


A voastră, Rally!



P.S.: Comentariile voastre îmi fac mereu ziua mai frumoasă, așa că nu mă privați de ele! 
Daca doriți să vedeți reviews la anumite produse, un anumit tip de postări, aveți întrebări pentru mine, curiozități sau vreți să împărtășiți cu mine noi descoperiri din domeniul beauty, oricând  vă aștept să îmi scrieți pe adresa de e-mail contactrallybeauty@yahoo.com.





No comments :

Post a Comment

recent posts